Blekingeboken

Blekinge – Sveriges Trädgård

Läs recensioner om boken

”Blekinge – Sveriges Trädgård” är en poetisk och fotografisk resa genom Blekinges skärgård, bondelandskap och skogar. Efter att ha genomkorsat landskapet i mer än ett decennium, bjuder naturfotografen Seth Nilsson nu på sina pärlor från detta Sverige i miniatyr.

Utöver det smörgåsbord av stämningsfulla naturbilder som dukas upp, så bjuds läsaren på bilder av länets fyrar, kyrkor och städer. Seths personliga skildringar i bild och ord vävs på ett harmoniskt sätt samman med dikter och citat av Blekingeskalden Harry Martinson. – Följ med, inspireras och njut av resan genom Sveriges kanske vackraste landskap!

”En kärleksförklaring till Blekinge”

Blekinge – Sveriges Trädgård är en personlig kärleksförklaring till Sveriges näst minsta landskap. Naturfotografen Seth Nilsson har, med en sällan skådad uthållighet, systematiskt genomkorsat Blekinge i mer än ett decennium och i denna sin debutbok bjuder han nu på några pärlor från sina resor i detta Sverige i miniatyr. Vi får möta ett landskap som med sin småskaliga och variationsrika natur ger upplevelser utöver det vanliga.

Boken är inte bara en skattkammare av stämningsfulla naturscenerier, utan ger också bilder av länets fyrar, kyrkor och städer. Med både djupsinne och humor berättar Seth Nilsson om färder genom ett landskap fullt av spegelblanka vatten, klippiga öar, vackra bondelandskap och sköna skogar. Dessutom innehåller boken en mängd användbar och lärorik information för den vetgirige. Men Blekinge – Sveriges Trädgård är inte bara en fotobok. Den är även en dikt- och citatsamling, fylld med texter av en av Blekinges mest kända söner, författaren och nobelpristagaren Harry Martinson (1904 – 1978). Många av Martinsons dikter inspirerades av hembygden och skapar tillsammans med Nilssons bilder en harmonisk enhet.

Bokens utformning gör den till en perfekt presentbok såväl till den hemvana Blekingebon som till den nyfikne turisten, men också till fotoentusiasten och den naturintresserade. Sist men inte minst är detta en bok för varje Harry Martinson-älskare! Alla dikter och citat i boken är skrivna av Harry Martinson. Läs mer om denne Blekinge-födde skald på: http://www.harrymartinson.org/

Pris: 295 kronor (+ frakt)
Format 24 x 31 cm, 160 sidor
ISBN 978-91-633-3715-4

Beställ boken här!