Ett härligt möte med örnar (2013-02-21)

Igår så hade jag några fina timmar bland ett gäng havsörnar! Under en längre tid har jag tänkt att det skulle vara roligt att fotografera örnar i Hälsingland, så här om veckan ringde jag runt en del för att om möjligt kunna låna eller hyra in mig hos någon som hade ett örngömsle, men det blev inget riktigt napp. Två dagar senare är jag ute för att fotografera ett tiotal rådjur några kilometer hemifrån, men precis när jag kommit till platsen så lämnar rådjuren mig, och dessutom kommer det snöblandat regn. Otur. Eftersom jag blivit avlämnad och inte hade tillgång till bil för hemfärden, så promenerar jag hemåt blöt, och lite besviken över de uteblivna rådjursbilderna.  Plötsligt dyker det upp en bil, så jag visar tecken på att jag vill lifta. En trevlig man välkomnar mig in i bilen. Under den korta resan hemåt berättar han att han är här av en händelse, men egentligen bor flera mil bort, där han har mycket örn hemma hos sig. Han välkomnar mig dit och säger att jag gärna får fotografera när han lagt ut mat till dem. Lycklig tackar jag för skjutsen och örntipset. Här nedan kommer lite bilder från gårdagens äventyr – fler kommer så småningom läggas ut i galleriet.

2013 02 20

2013 02 20

2013 02 20

2013 02 20

2 svar

  1. Häftigt Seth! Riktig fina havsörnsbilder det där. Grattis!
    Dessutom en eloge för den vackra fäbodbilden i nästa blogginlägg. Får se om jag får några fina bilder på strömstare i morgon. Stefan

    25 februari 2013 kl. 20:55

    • Tack! Kul att du gillar bilderna. Hoppas du får fina bilder på strömstarar.

      02 mars 2013 kl. 21:20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s