En minnesvärd turné! (2013-03-14)

Tidigare har jag inte skrivit någon blogg efter att jag har haft en turné, men denna gången tänkte jag ta mig friheten att göra det: Nyligen avslutade jag nämligen min tiodagars turné i södra Sverige, som var på många sätt väldigt uppmuntrande för mig personligen: Dels var det överlag ovanligt mycket folk, ja, faktiskt flera gånger ”knökafullt”. Någon gång fick kökspersonal åka och köpa semlor, som inte räckte. Efter ett föredrag kom en blind kvinna fram och var väldigt glad och tyckte att hon hade med hjälp av mina beskrivningar kunnat se bilderna inom sig. Någon annan kvinna berättade att hennes man hade legat svårt sjuk på sjukhus, och han hade precis fått min bok i present. Mannen gillade verkligen bilderna och ville så gärna se alla bilder, trots att han var svag. Han hann se alla bilderna, innan han senare under natten dog. Änkan var tacksam att jag gjort boken och kände glädje över att hennes man var lycklig sina sista timmar. Ett tredje exempel på tacksamma personer, var en kvinna som berättade att hon varje vecka gick till äldre personer med min bok och visade en bild varje gång. Någon äldre kvinna som var tystlåten hade efter ett tag börjat prata och känt glädje över bilderna. Alla dessa exempel gladde mig oerhört mycket! Det är just därför jag vill vara ute – för att vara till glädje för dem jag möter!

Nedan hittar du  ett litet reportage från ett äldreboende i Torsås i Småland av tidningen Östran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s