Tjäder- och orrspel; en höjdare (2013-05-06)

Under några morgnar har jag suttit i mitt gömsle på en myr ute på Hornslandet utanför Hudik. Den första morgonen visade sig bara två orrtuppar på avstånd. Eftersom spelet normalt brukar kulminera (vad jag hört) i slutet av april, var det inte med några större förhoppningar jag kom till gömslet den 3 maj, klockan tre på natten. Men så fort jag steg ur bilen hörde jag att luften var full av ljud från orrarna. När jag gick till gömslet tystnade fåglarna och en del försvann från platsen, men efter bara någon minut var de tillbaka och började kuttra, blåsa och hoppa och kämpa mot varandra – totalt ca 10 stycken hannar. En härlig upplevelse som pågick till klockan sju! Vid ett tidigare besök träffade jag på hemvägen en tjädertupp som spelade för två höns.

2013 05 03_1582

2013 04 21_1697

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s