Björnmöte i hälsingeskogen (2013-07-09)

För någon vecka sedan vann jag en fototävling arrangerad av www.helsingeoutdoor.com där förstapriset bestod av en natt i ett björngömsle i nordvästra Hälsingland, hos Norrigården Vildmark (se www.norrigarden.se). Någon dag in i juli, åker jag därför  förväntansfull till gömslet och installerar mig vid halv sex-tiden – och redan tjugo över nio får jag se den första björnen! Det är verkligen en härlig upplevelse att – för första gången –  se en björn ute i det fria!  Jag tar några bilder, men är inte helt nöjd. Efter en kvart lunkar björnen iväg, men redan en knapp halvtimme dyker nästa björn upp. (Eller om det möjligen var samma individ?) Lämpligt nog stannar den till och tittar mot mig, där den står mellan två tallar, omgiven av tuvull. Jag får bilden jag önskat mig. Björnen blir kvar i min närhet under tjugo minuter och jag tar flera bilder (se nedan). När fotoljuset framåt halv tolv blir sämre, kryper jag ned i sovsäcken för att sova någon timme. Men det är lite svårt att sova efter ett björnmöte. Efter en stund tittar jag därför ut genom fotogluggen och ser en björn som äter av åteln. Eftersom det är lite moln på natthimlen så är inte ljuset det allra bästa för fotografering, men likväl är det är intressant att studera björnen. Jag sover en stund, och stiger upp igen i tidig gryning, men mellan halv tre och åtta behagar ingen björn visa upp sig, så jag lämnar gömslet och kör hem. Jag är nöjd efter tre härliga björnmöten: Det är en fantastiskt  upplevelse att se dessa stora djur i naturen och jag kan verkligen rekommendera ett besök!

2

2

2 svar

 1. GRATTIS!!! Vilken vinst, och vilka härliga bilder på björnen!

  25 augusti 2013 kl. 20:27

  • Seth

   Tack! Det var verkligen kul att vinna och möta björn!

   26 augusti 2013 kl. 05:42

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s