Spelgalen tjädertupp (2015 – 03 – 16)

Normalt sett är tjädern ett skyggt djur, men ibland kan en del tjädertuppar vid vårens spel bli så hormonstinna att de helt tappar skyggheten. För några dagar sedan fotograferade jag en sådan här spelgalen tupp i Iggesundstrakten. Fågeln kom direkt fram till mig när jag närmade mig för att ta lite bilder. Ett och annat slag med vingen gav den mig, men jag var beredd på det, då förmodligen samma tupp slog mig flera gången på samma plats förra året (snöbilden är från 2015, resten från 2014).  Häromdagen bet den några bekanta. Förra året stannade den till maj månad, så än lär den vara kvar ett bra tag till.

2014 05 01_8151redhemsida

 


Spel under snöfall.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s