Naturens trianglar – än en gång! (2012-11-30)

För några dagar sedan är jag ute och kör i skogen vid Hansebodarna, mellan Delsbo och Hudiksvall. När jag passerar en sjö tittar jag, som vanligt, efter några vackra speglingar vid strandkanten. Döm om min förvåning när jag får se att hela stranden är fylld med trianglar som om naturen själv hade gjort en tapet! Det är andra gången jag får se detta; för drygt 10 år sedan såg jag något liknande även i Blekinge (se galleriet: Blekinge, ”Träd och växter”). Jag antar att det är ganska ovanligt, för det är inte något jag sett  hos någon annan naturfotograf, men ni får gärna höra av er om ni har sett något liknande. Min aning är att trianglarna har bildats genom att isen har lagt sig på sjön och sedan har en storm gått fram och knäckt stråna, efter det har isen smält och vattennivån sjunkit. Och nu en vindstilla dag så fick jag glädjen att se dessa böjda strån, bildande trianglar genom sin spegling i vattnet.

2 svar

 1. Vackert!
  Men så är Du begåvad med ett benådat öga för detaljerna!

  01 december 2012 kl. 10:47

  • Seth Nilsson

   Tack, Samuel! Ha de gott!

   02 december 2012 kl. 07:49

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s